I dag flommer det over av kredittkortselskaper som tilbyr kredittkort i alle farger og fasonger. Det gjelder kun blant utvalgte samarbeidspartnere, men flere brukersteder innenfor restaurant, hotell og bilutleie. Du får også 35 øre rabatt på pr. liter drivstoff når du betaler med kortet på betjente YX stasjoner og ubetjente Uno-X stasjoner i Norge. Dette kortet gir 1 % bonus på alle kjøp i med unntak av dagligvareforretninger i Norge som konkurrerer med Coop. Dersom du ikke har BankID må du legitimere deg på posten og du blir belastet et gebyr på 200 kr på første faktura. Dette kredittkortet gir 10 % rabatt på medlemskontingenten i den offisielle supporterklubben til Manchester United.

At cashback kan virke gunstig og forlokkende for kundene, er det ingen tvil om. Samtidig er det som nevnt andre grunner til at man gir cashback til kundene. Ifølge professor Ragnhild Silkoset er målet med cashback å få kundene til å vende tilbake, ved å bygge en såkalt kalkulativ lojalitet. Alt fra dagligvarer til flyreiser kan brått bli en god del billigere om du bruker kortet ditt riktig.

Du får 1 % medlemsbonus på alt du handler hos Coop - på toppen av kjøpeutbytte du allerede har i dag. Det er inntil 50 dager rentefri betalingsutsettelse på beløpet, og betaler du alt ved forfall, påløper ingen renter eller gebyr. Trumf er et lojalitetsprogram hvor du som innehaver av Shell MasterCard sparer bonus hver gang du bruker ditt kort. En familie som til sammen kjører 20 000 km i året med et snittforbruk på 0,8 liter per mil, kan tjene rundt 640 kr i bonus (med 40 øre/l).

Forbruksmønsteret er stort sett normalt, men reiser også noe i jobben som blir dekket som utlegg (blir noen tusen i måneden som er greit å ta fra kredittkort, i hovedsak fly og tog, men noe bensin). De som påstår at ethvert bruk av kredittkort betyr høyere forbruk, vet åpenbart ikke hva de snakker om, eller forsøker bare å overføre egne svakheter på andre, for å fremstille seg selv i bedre lys. For å kutte ned på drivstoffkostnader kan du derfor bruke 365Direkte sitt kredittkort til å fylle på Esso-stasjoner. Er du glad i shopping vil du på alle klær og skobutikker også få 3.65 % i rabatt.

Maksimal rabatt på Esso-stasjoner, på andre stasjoner er rabatten kr 0,53 med en årlig besparelse på kr 741. Maksimal rabatt på Statoil-stasjoner (gjelder også på Best-stasjoner og 1-2-3 automatanlegg.), på andre stasjoner er rabatten kr 0,44 med en årlig besparelse på kr 609. Når du skal reise er det ikke uvanlig å måtte betale inn penger på forhånd til hotell, flyselskap og andre steder. Skulle uhellet inntreffe ved at man blir syk eller hindret fra å reise kan man fort tape titusenvis av kroner. Er du ofte på reise og leiger bil vil det lønne seg å teikne ei forsikring som dekkjer eigendelen din dersom uhellet er ute! I tillegg får du også 30 øre rabatt per liter drivstoff på alle Esso-stasjoner.

Bruk av Gjensidiges Mastercard gir deg 35 prosent rabatt om du bestiller varer fra nettbutikken til design House Stockholm, mens Cresco Car Premium gir deg 15 prosent rabatt når du handler på nett hos Oslo Sportslager. Kjører du egen bil, gir bruk av Cresco Car Premium ti prosent rabatt på parkering på Gardermoen. En annen fordel med 365Privat er at man får 10 % rabatt på hotellovernattinger hos Rica.

Her er det ingen årlig begrensning på hvor mye rabatt du kan hente ut, så hvis dere handler mye, er dette absolutt et kredittkort å vurdere. Kredittkortet til Norwegian gir også rabatt når du handler for eksempel matvarer, fordi kortet gir 1 % rabatt eller cashpoint-opptjening på alle varekjøp hvor kortet benyttes (bortsett på innenlandsreiser med Norwegian). Fordelen med alle disse tre kredittkortene som gir rabatt når du handler mat, er at ingen koster noenting å skaffe seg, eller har noe årsgebyr.